Veel belangstelling voor tweede Dag vd Ontmoeting

HOOFDDORP De organisatoren van de tweede Dag van de Ontmoeting kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. Op drie locaties kwamen in totaal zo'n 160 mensen uit diverse culturen en met diverse religieuze achtergronden bij elkaar voor gesprek, ontmoeting en een heerlijke maaltijd.

De bezoekers kwamen veelal uit Hoofddorp, maar ook inwoners van Nieuw-Vennep en Amsterdam hadden de weg gevonden naar De Nieuwe Silo in Graan voor Visch, Het Fund@ment onder de r.k. kerk en De Boerderij in Pax. Het drukste was het echter in Graan voor Visch, waar volgens Elaine Veldema (onder meer actief in het P-punt) 'er niemand meer bij kon'. "Het waren mooie gesprekken over vrijheid versus veiligheid. En er waren meerdere raadsleden aanwezig. Goed dat ze er bij waren." Ds. Aarnoud van der Deijl kijkt ook terug op een geslaagde bijeenkomst. "Ik ging er met een bijzonder goed gevoel vandaan. Een feestje."

In De Boerderij zag en hoorde onder meer ds Adri van der Wal, Glenn Hussain (Stichting ISCCH) en ds Johan Vos (Kruiskerk) hoe er, mede met inbreng van een imam, met elkaar van gedachten werd gewisseld over 'barmhartigheid'. "We hebben met elkaar een goede discussie gehad", aldus Van der Wal. "Het was een geslaagde en leerzame avond zoals moslims en christenen en andere belangstellenden zo het gesprek met elkaar aan gingen", aldus Hussain. Opvallend moment uit de avond was een reactie van een inwoonster van Amsterdam. Zij liet weten een beetje jaloers te zijn dat hier zo'n ontmoeting gehouden kon worden. Dat kon bij haar in Slotervaart niet.

In Het Fund@ment een zelfde beeld. Zo'n 60 bezoekers die vanuit hun diverse achtergronden met elkaar in gesprek gingen. Hier geen speciaal thema, al werd wel iedereen uitgenodigd antwoord te geven op de vraag of zij vanuit hun eigen cultuur 'de pannenkoek' kende en wat voor rol die dan speelde (bijvoorbeeld als tussendoortje of als onderdeel van de maaltijd). Pastor Kees van Lent en Raminah van Eer lieten weten 'heel tevreden' te zijn.