• ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore
  • ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

Veel enthousiasme tijdens Meerlive 2016

HOOFDDORP Met ruim 35.000 bezoekers verdeeld over vier dagen is de organisatie van Meerlive 2016 absoluut tevreden. Ondanks de dreigende weersvoorspellingen, kreeg de regen eigenlijk alleen op zaterdagavond enige grip op het festivalterrein. Op zondag vielen er af en toe wat druppels, maar zo weinig dat het 't enthousiasme bij het publiek niet echt kon beïnvloeden.

Het was Wolter Kroes die de succesvolle muziekvierdaagse op zijn eigentijdse manier en dit keer met eigen band wervelend afsloot. Altijd weer bijzonder te zien welke invloed de zanger met zijn muziek op de Meerlive massa heeft. Wat dat betreft viel er dit jaar weer veel te genieten. Dankzij de steun van de vele trouwe sponsors kreeg het publiek een gevarieerd palet aan Nederlandse topartiesten voorgeschoteld.

Vrijdag begon allemaal met Jewelste en waar het kon werd het terrein nog voller toen na een optreden van DJ John MacRaven het populaire damestrio O'G3NE op het podium verscheen. Zij hadden aan bijval niets te klagen en gaven nog een toegift toen het Meerlive podiumspeaker Ed Kwint hen daar om vroeg. Voor de allerkleinsten zat Meerlive er daarna op en riep het bed. Voor de ouderen was er later die avond een fantastisch 'In Concert' optreden van Roel van Velzen.

Op vrijdag was het muziekaanbod zeker zo divers met Replay, Xander de Buisonjé en Lange Frans, die een heel bijzonder Meerlive nummer ten gehore bracht. TOF! was op deze avond ook een vaste waarde en zette tijdens dat optreden Martin Langeveld als onderdeel van de organisatie in het zonnetje. Op zaterdag werd Meerlive omgetoverd tot een grote openluchtdancing met: HeavyLight, Popgunn, Hed Kandi Live en ook nu weer optredens van DJ John MacRaven.

Tussen de Nederlands- en Engelstalige optredens door kende Meerlive op zondagmiddag nog een primeur. Op het Meerlivepodium zou Ramon Sandbergen net aan zijn optreden beginnen, toen daar ook aannemer Berend van Walsem verscheen, door de knieën ging en met een bos bloemen en een ringendoosje zijn vriendin ten huwelijk vroeg. "Dit is voor het eerst tijdens Meerlive dat iemand zijn geliefde ten huwelijk vraagt", lacht Martin Langeveld. "Prima toch en leuk voor een zo groot en enthousiast publiek. Daar maken wij graag een keer wat tijd en ruimte voor!" En oh ja, de dame in kwestie bevestigde de aanzoek, weliswaar nog wat confuus van wat haar was overkomen.

Ook op het festivalterrein aanwezig was de fotograaf van HCnieuws.nl. Hij liep met het 'HCfotolijstje' rond en heeft het gezellige en uitbundige publiek op de foto gezet. Deze foto's zijn terug vinden in het "Meerlive fotoalbum'. Zie elders op deze site.