• Eric van Lieshout

Verdachte aangehouden van schietincident Hoofddorp

HOOFDDORP Het team grootschalige opsporing heeft vanmorgen een 34-jarige man uit Zaandam aangehouden in het onderzoek naar het dodelijk schietincident dat maandagavond plaatsvond op de Sjoukje Dijkstralaan in Hoofddorp.

Er is door de politie na het incident intensief gezocht naar de verdachte, waarbij onder andere de politiehelikopter werd ingezet. De man heeft zich dinsdagochtend gemeld bij een politiebureau in Zaanstreek-Waterland.

SPORENONDERZOEK De politie is vanaf maandagavond bezig met uitgebreid sporenonderzoek op de locatie van het schietincident en heeft meerdere getuigen gesproken. De locatie is op dit moment nog deels afgesloten voor het onderzoek van de forensische opsporing.

INDENTIFICATIE SLACHTOFFER De politie gaat ervan uit dat het slachtoffer een 35-jarige vrouw uit Hoofddorp is. De formele identificatie moet echter nog plaatsvinden.

De reden dat de identiteit van een slachtoffer nooit direct bekendgemaakt kan worden, is dat daar uitgebreid onderzoek naar gedaan moet worden. De politie wil, mede omwille van de nabestaanden, zeker weten wat de identiteit van het slachtoffer is. Daarna wordt vanzelfsprekend altijd eerst de familie geïnformeerd voordat er breder over gecommuniceerd wordt.

De familierechercheurs van de politie houden contact met de familie, dit is vaste procedure bij dit soort ernstige misdrijven.