• De acht bruidsparen.

    Jan de Groot

Acht gouden bruidsparen bij De Spaanse Ruiter

NIEUW-VENNEP Een feest was het, afgelopen zaterdag bij Pétanquevereniging De Spaanse Ruiter. Maar liefst 8 stel leden is dit jaar 50 jaar getrouwd en dat hebben ze met veel leden gevierd met het Gouden Bruiloft Toernooi en een gezellige feestmiddag met DJ John.

Ria Meuleman

De leden van DSR komen uit de wijde omgeving. De bruidsparen, zie foto, zijn van links naar rechts: Ellen en Hans Haven, Henk en Riet Schreurs, Leny en Piet Bijleveld, Henny en Nico Claassens, Truus en Ad Smits, Ton en Ria Meuleman, Juup en Bert Visser en Nel en Henk Verbaas.

KIKA De Spaanse Ruiter telt 135 leden, van 21 tot 85 jaar, die recreatief en/of in wedstrijdverband spelen. Met drie korte partijen tijdens dit bruilofttoernooi was er voldoende tijd om gezellig te praten en te feesten. Met jaren 60 en 70 muziek, lekkere meezingers en compleet met polonaise. Cadeaus wilde niemand, maar wel graag een donatie voor KiKa. Zo kon er € 288,50 worden overgemaakt naar de Stichting Kinderen Kankervrij. Met 56 man in bruiloftsstemming was het een super gezellige dag.

SFEERZoveel gouden paren zou doen vermoeden, dat het alleen maar 70-plussers zijn die bij de Spaanse Ruiter hun balletje gooien. "Maar dat is niet zo", zegt voorzitter Ton Meuleman, die zelf ook tot de jubilarissen behoort. "Veel leden zijn weliswaar gepensioneerd, maar een deel heeft die leeftijd nog niet bereikt. Dat de senioren vaker spelen, voornamelijk overdag, komt omdat ze over meer vrije tijd beschikken. 's Avonds en in het weekend zien we ook de werkende garde op de banen. We horen vaak van leden, dat ze de sfeer zo fijn vinden bij de vereniging. Er is veel saamhorigheid en de mensen leven met elkaar mee. We zijn ook erg blij met de flinke groep vrijwilligers, die zich bij allerlei activiteiten, zoals kantine, schoonmakers, baanonderhoud en technische zaken binnen ons boulodrome inzetten". Nieuwe leden zijn altijd welkom. Geïnteresseerden in het jeu de boules mogen zes keer vrijblijvend meespelen en worden dan begeleid door ervaren spelers. Zie www.despaanseruiter.nl