• Bevers maken een dozentrein

    Rijnlandgroep
  • Toch kampvuur, ondanks droogte

    Rijnlandgroep
  • Uitnodiging Open dag

    Rijnlandgroep

Open dag voor kinderen van 5-7 jaar bij Scouting in Zwanenburg

15-09-2019, 21:42 | Lezersnieuws | Inge

Al 85 jaar komen bij Scouting Rijnlandgroep in Zwanenburg veel kinderen iedere week bij elkaar om een leuke tijd te hebben. Scouting is een avontuurlijke vrijetijdsbesteding voor iedereen vanaf 5 jaar en ouder. Op zaterdag 28 september is er een open dag voor de jongste leeftijdsgroep, de Bevers, kinderen van 5 t/m 7 jaar. Alle kinderen uit Zwanenburg, Halfweg en wijde omgeving zijn welkom om te beleven wat Scouting is.

 

Op deze zaterdag 28 september mogen alle kinderen van 5 t/m 7 jaar vrijblijvend langskomen. Ze mogen ook hun ouders meenemen. De opkomst (zo noemen we het als we bij Scouting bij elkaar komen) begint om 10.00 uur en om 12.00 uur is het weer afgelopen. De Bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen.

 

In het dorp Hotsjietonia maken de Bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. Hierdoor zit er veel variatie in het programma en is iedere week weer anders. De kinderen leren bij Scouting in een veilige omgeving grenzen verleggen, samenwerken en vooral veel plezier maken.

 

Ben je ouder dan 7 jaar en lijkt Scouting je leuk? Kijk even op de website (www.scoutingrijnland.nl) wanneer jouw leeftijdsgroep zijn opkomst heeft, dan kan je gewoon een keertje langskomen. Je hoeft niet direct lid te worden, maar je mag eerst vier opkomsten mee doen om te zien of je het leuk vindt.

 

Scouting Rijnlandgroep zit in Zwanenburg vlakbij het park aan de Nolenslaan 5. Hier komen iedere week de leden bij elkaar op het eigen terrein van de groep. De leden zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. De Bevers zijn de leden van 5 t/m 7 jaar; de Welpen van 8 t/m 11 jaar; de Scouts van 11 t/m 15 jaar; de Explorers van 15 t/m 18 jaar en de Roverscouts van 18 t/m 21 jaar.