• Google

College Haarlemmermeer: fietspad Woldenburg niet onveilig

HOOFDDORP De gemeente neemt geen maatregelen om het fietspad langs Woldenburg, tussen Toolenburg-West en de IJweg in Hoofddorp, veiliger te maken. Dat heeft het college geantwoord op schriftelijke vragen van PvdA-raadsleden Willem Klijn en Dicky Kerkhof.

De PvdA'ers stelden vragen, omdat er berichten waren dat fietsers op het fietspad hinder ondervinden van bromfietsers. Daardoor zou er sprake zijn van een verkeersonveilige situatie. De raadsleden vroegen zich af of er geen sluizen kunnen komen, zoals bijvoorbeeld op de Burgsingel is gebeurd.

Het college is dat echter niet van plan. B en W zeggen te weten dat bromfietsers regelmatig gebruik maken van het fietspad, maar dat dit nog niet betekent dat de situatie onveilig is voor fietsers.

Het college stelt dat het fietspad aan Woldenburg niet te vergelijken is met die tussen de Schoonenburgsingel en de IJweg, omdat in dat geval auto's op het fietspad reden. Dat is tegengegaan door sluizen op het pad te plaatsen.

Op het fietspad Woldenburg heeft dat geen zin, zo menen B en W, omdat bromfietsers simpel een sluis kunnen passeren. Het is ook niet nodig om maatregelen te nemen, zo schrijft het college, want verkeer is een samenspel tussen verschillende verkeersdeelnemers, waarbij gedrag een belangrijke rol speelt.