• Google Maps

Verwarring over afsluiting fietsbrug over Hoofdvaart in Hoofddorp

HOOFDDORP De fietsbrug over de Hoofdvaart in het centrum van Hoofddorp is vanwege werkzaamheden van 18 tot 29 november afgesloten. Fietsers worden in die periode via een andere route omgeleid. Onder fietsers is verwarring ontstaan over wanneer de brug nu precies aangepakt zou worden.

GroenLinks-raadslid Peter Boerman stelde er donderdag in de gemeenteraad vragen over. Volgens hem is de maatregel niet goed gecommuniceerd. Daardoor is er verwarring ontstaan onder fietsers die veel van de brug gebruik maken. Volgens Boerman zijn er verschillende data genoemd waarop de fietsbrug zou worden afgesloten.

NIET BESCHIKBAAR Wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer erkende dat er verwarring kan zijn ontstaan over de operatie. Het was al eerder de bedoeling om de brug aan te pakken, maar de vereiste materialen waren niet op tijd beschikbaar. Daarom is de klus uitgesteld tot half november. Volgens haar is de website inmiddels aangepast en staan ook bij de brug zelf de juiste data.

De wethouder kon niet precies zeggen hoe de fietsers straks naar het centrum moeten. Zij beloofde dat schriftelijk aan de gemeenteraad te laten weten.