• Trudy Witteman

Verkoop kerstbomen voor een goed doel

VIJFHUIZEN Wethouder Ap Reinders (Ondernemerschap) heeft dinsdag het startschot gegeven voor een bijzonder initiatief van Ondernemersvereniging Vijfhuizen (OVV): de verkoop van kerstbomen moet een mooi bedrag opleveren voor Voedselbank Haarlemmermeer.

Direct nadat de wethouder de eerst verkochte boom heeft afgerekend schenkt hij de sfeermaker aan de Voedselbank. Reinders roemt de actie van OVV. "De bomen worden verkocht op een prachtige plek waar veel mensen langskomen. Ik hoop op een mooie opbrengst voor de Voedselbank." Ook De Bats is blij. "Het geld komt goed terecht. Elke week maken zeshonderd mensen, waaronder veel kinderen, gebruik van de voedselpakketten. In een paar jaar tijd een verdubbeling."

De OVV-leden zijn maatschappelijk betrokken ondernemers die graag iets terugdoen voor de samenleving waarin zij hun brood verdienen. "Waar wij als ondernemers de groei weer in zicht hebben is extra aandacht voor een groep medeburgers die het lastiger hebben dan de meesten van ons best gepast. Met de kerst en bijbehorende kerstgedachte in zicht willen wij onze dorps- en gemeentegenoten die steeds maar weer de eindjes aan elkaar moeten zien te knopen, een extraatje te bieden", leggen de bestuursleden Henri Das en Kees de Koning uit. "Zij hebben er ook niet om gevraagd afhankelijk te zijn van de Voedselbank."

Dit weekeinde zet OVV een 9-meter hoge kerstboom neer op de brink van het dorp. Tijdens het optuigen worden kerstbomen van topkwaliteit verkocht. In verschillende maten en met en zonder kluit. Ook zijn slimme standaards verkrijgbaar. Gevuld met speciale voeding (gratis) vallen de bomen niet uit. Van elke verkochte boom gaat minimaal vijf euro naar de Voedselbank. De verkoop is op 7 december van 15 tot 20 uur en op 8 december van 9 tot 18.uur. OVV maakt er een feestje van en zorgt voor warme chocolademelk en gloeiwijn.

De voorraad bomen is beperkt. Reserveren wordt aangeraden. Zie hiervoor: www.ovvijfhuizen.nl.