• Redactie

Versterking voor fractie Een Haarlemmermeer

HOOFDDORP De fractie van Een Haarlemmermeer heeft donderdag versterking gekregen in de persoon van Francisca de Zwart-Muller uit Hoofddorp. De Hoofddorpse werd beëdigd als nieuwe fractieassistent van de lokale partij.

Francisca de Zwart-Muller stond bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 al op de kandidatenlijst van Een Haarlemmermeer. Fractievoorzitter Hans Spijker is blij dat zij zich nu actief gaat inzetten voor de partij.

De nieuwe fractieassistente, die zo'n negen jaar in Hoofddorp woont, is voor de meesten een onbekende in de politieke arena. Zij zegt de politiek in Haarlemmermeer op de voet te hebben gevolgd. Wat haar betreft kan de participatie beter worden georganiseerd.

De Hoofddorpse werkt zelf in de zorg. Het ligt dan ook voor de hand dat zij dat thema in de raad gaat volgen. "Maar ik ga me eerst oriënteren en me inlezen op de belangrijkste onderwerpen."

Met de komst van Francisca de Zwart-Muller telt de fractie van Een Haarlemmermeer in totaal vijf leden. Naast fractievoorzitter Hans Spijker uit Badhoevedorp zijn er nu ook twee fractieassistenten en twee fractiemedewerkers.