Vijfhuizen Culinair valt in de smaak

VIJFHUIZEN "Het is alsof deze behoefte altijd al latent aanwezig is geweest. Vier jonge mensen hebben het dorp als het ware wakker gekust." Een prachtige uitspraak van Vijfhuizenaar Marco van der Wal tijdens het eerste Vijfhuizen Culinair.

Maar feitelijk zijn er alleen maar prachtige uitspraken te noteren van iedereen die naar de brink van het dorp gekomen is voor hapjes, drankjes en veel gezelligheid. Gezelligheid die nog wordt verhoogd middels heerlijke live muziek, aangeboden door de dorpsvereniging vanwege haar honderdjarig bestaan. Niet luidruchtig maar heerlijk op de achtergrond. Vijfhuizen Culinair and More 2015. Georganiseerd door vier jonge Vijfhuizenaren van rond de 20 die het hebben aangedurfd een culinair evenement op poten te zetten. Met een heerlijk zonnetje aan de hemel is er al snel sprake van ernstige en langdurige filevorming bij elk van de zes deelnemende horeca-ondernemingen: Alberto's, De Drie Gemalen, Het Graanpakhuis, Koperen Hemel, 't Fort en Smoking BBQ. Tegen vijven al is er geen doorkomen meer aan. In de schaduw van het André Kuipers Prieel is het vol en gezellig. Iedereen is er. Jong en oud. Ook van buiten Vijfhuizen zijn veel mensen op het festijn afgekomen. En iedereen is vol lof over de laagdrempeligheid, de heerlijke gerechten en de uiterst betaalbare prijzen die voor spijs en drank gevraagd worden. Culinair and More. Dat betekent dat het niet alleen een kwestie is van smullen, maar dat er ook aan de kinderen is gedacht. Springkussens, tekenen, kleuren en spelen, ook de jongste jeugd heeft zich niet verveeld.

Bo, Deborah, Joris en Stijn, de 'aanstichters' van Vijfhuizen Culinair 2015 komen handen en schouders tekort om alle complimenten in ontvangst te nemen. Complimenten over de vlekkeloze organisatie en de perfecte locatie. Ze stralen alsof ze zojuist voor hun bijzondere initiatief de Jaarprijs van de dorpsvereniging in ontvangst hebben genomen.

Een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is. Daar is Aart Bernhard - die aanvankelijk niet van plan was om te gaan, maar geen tel spijt heeft van zijn beslissing om toch een kijkje te gaan nemen - van overtuigd. Oktay en Dinja zijn het roerend met hem eens. "We wonen in een wereld's dorp", menen zij.