• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Vijfhuizen luidt 2017 feestelijk uit

VIJFHUIZEN Negen edities lang werd het jaar uitgeluid op de brink van het dorp. In weer en wind. Voor het tweede lustrum werd een uitzondering gemaakt en hieven de Vijfhuizenaren het glas in de tot feestlocatie omgetoverde bedrijfshal van de firma Blom. Gezien de weersomstandigheden kwam dat heel goed uit.

Het is dat het dorp beter weet, maar op het eerste gezicht kun je je amper voorstellen dat de locatie waar deze laatste dag van het jaar oliebollen en appelflappen worden gebakken, chocolademelk en gloeiwijn warm is en het bier juist koud, het domein is van de medewerkers van constructiebedrijf Blom. De hele dag druk in de weer met ijzer. Afvalstukken worden niet weggegooid maar bewaard om er de mooiste kunstwerken van te kunnen maken. Creaties waar tijdens de door de ondernemersvereniging, de dorpsvereniging en sportclub DSOV georganiseerde borrel de handen graag voor op elkaar gaan.

Er is op de warmste oudejaarsdag ooit gemeten genoeg om terug te blikken. De opening van het Nationaal Monument MH17 met de koning en de koningin het dorp, de start van Grootmoeders Keuken in het dorpshuis, de heropening van Villa Vijf33 met daarbij ondermeer de komst van een tweede huisarts en een acupuncturist, de toekenning van de Jaarprijs aan DSOV, de dertien Vijfhuizense vrouwen die in Nepal huizen gaan bouwen. Aan gespreksstof geen gebrek. Aan gezelligheid ook niet.

Meer nieuws en reacties komende donderdag in de papieren versie van HCnieuws.nl.