Vijfhuizense ondernemers dragen bank over

VIJFHUIZEN Met het overdragen van een fraaie zitbank hebben de Vijfhuizense ondernemers hun belofte op de rand van het oude jaar ingelost.

Liefst drie banken kreeg de honderdjarige Vereniging Dorp Vijfhuizen (VDV) aangeboden op het drukbezochte verjaardagsfeest op vrijdag 4 september 2015. Een van de gemeente en een van Maatvast bestemd voor de te realiseren ontmoetingsplek bij het dorpshuis en een - op foto nog - van Ondernemersvereniging Vijfhuizen (OVV) bestemd voor plaatsing bij het André Kuipers Prieel op de dorpsbrink.

Met nog zes uur in 2015 te gaan heeft de ondernemersvereniging het zitmeubel overgedragen. Dit gebeurde tijdens het traditionele uitluiden van het jaar bij oliebollen, gloeiwijn en een biertje. Applaus is er als OVV-voorzitter Henri Das het dorp een compliment geeft voor de kritisch-positieve instelling met betrekking tot de komst van de opvang van vluchtelingen en ook gaan de handen stevig op elkaar als supervisor Nico van Opzeeland en oliebollenbakker Richard Stienstra in het zonnetje worden gezet. Met een ferme handdruk draagt Das vervolgens de bank over aan VDV-secretaris Ton Overgaag. "Deze bank is van ons allemaal en is een mooie stimulans om lekker bij het prieel te zitten. Voor een babbeltje of om te genieten van activiteiten in het prieel", kijkt hij vooruit. Om daarna de kinderen te vragen de bank uit te pakken. En daar wordt maar al te graag gehoor aan gegeven.

De kruisbestuiving is compleet: een zitbank van de dorpsvereniging die geplaatst is bij het prieel dat door de ondernemersvereniging aan Vijfhuizen is geschonken.