• Trudy Witteman
  • Trudy Witteman

Vlag uit in Zwanenburg

ZWANENBURG "Eindelijk groen licht. Het dorpshuis annex sporthal gaat er komen. We zijn superblij." De maandelijkse vergadering van dorpsraad Zwanenburg-Halfweg verliep gisteravond in opperbeste stemming.

Dat na afloop van de vergadering de champagne rondging was niet zo verwonderlijk dus. Na negen jaar wachten kon de vlag in top. Gisteren deed de Raad van State uitspraak in het op 21 november behandelde beroep tegen het bestemmingsplan. Twee beroepen werden ongegrond verklaard. Van het derde beroep oordeelde de Raad van State dat de gemeente Haarlemmermeer beter moet motiveren waarom het plan geen nadelige gevolgen heeft voor het woon- en leefklimaat van omwonenden van de toekomstige supermarkt Lidl. Of het plan moet zodanig gewijzigd worden dat er geen afbreuk wordt gedaan aan het woon- en leefklimaat. Daarom kan er nu nog geen exacte startdatum van het project gegeven worden.

Niet alleen in Zwanenburg is de vreugde groot. Ook de gemeente is opgelucht na de uitspraak van de Raad van State over het project Hart van Zwanenburg. "We zijn echt heel blij. Het is een lang traject geweest waarin voor- en tegenstanders hun stem goed hebben kunnen laten horen", laten de projectwethouders Marjolein Steffens-van de Water en Adam Elzakalai weten. "De uitspraak van de Raad pakken we zorgvuldig op en verwerken we tot een aangepast besluit. Wanneer dit besluit door de gemeenteraad is vastgesteld gaan we echt starten met de bouw."

Meer nieuws en reacties komende week in de papieren versie van HCnieuws.nl.