Vluchtelingen prijzen dorp Vijfhuizen

VIJFHUIZEN De bewoners van de noodopvang bij Vijfhuizen steken de loftrompet over de manier waarop Vijfhuizen zich voor hen inzet. Ook zijn ze zeer tevreden over de noodopvang op het terrein van de Expo.

Niet verwonderlijk dus dat de Vijfhuizenaren hun tijdelijke mede-inwoners met blije gezichten door het dorp zien lopen en fietsen. Hoezeer ze de gastvrijheid ter plaatse waarderen ervaren de vrijwilligers van het inloophuis dagelijks. Het inloophuis is een initiatief van de werkgroep Kerk en Vluchteling waarin de beide geloofsgemeenschappen van het dorp nauw samenwerken. De bewoners van de opvang kunnen er iedere dag terecht voor een praatje, koffie en thee en ze hebben er computers tot hun beschikking. Maar wat ze het liefste willen is les in Nederlandse taal. Dat wordt ook deze zaterdagmiddag nog weer eens duidelijk als drie vluchtelingen uit Eritrea binnenwandelen. Ook de taallessen op maandagavond worden drukbezocht. Meldingen van incidenten zijn er nog niet geweest.

Komende donderdag verschijnt in de papieren versie van HCnieuws.nl een uitgebreid artikel over de noodopvang en de ervaringen die de bewoners ervan hebben met het dorp Vijfhuizen en Vijfhuizen met hen.