Volkstuindersvereniging De Pioniers houdt open dag

ZWANENBURG Wie van tuinieren houdt en op zoek is naar een rustig plekje, kan zaterdag 27 augustus een bezoek brengen aan De Pioniers.De volkstuinvereniging aan Seevank 5 houdt dan open dag.

Tijdens de open dag die plaatsvindt tussen 10 en 16 uur, zijn verschillende tuinen te bezichtigen. Verder is er een demonstratie van een imker en is er een informatiestand van de bekende aardbeien- en pioenrozenkweker Van Duivenvoorden uit Lisserbroek. Ook is er een kraam met zelf gekweekte groenten en veel eetbare pompoenen die voor een klein prijsje worden aangeboden.

Dit jaar bestaat de vereniging 50 jaar. Het tuincomplex ligt vlak achter de dijk bij de Ringvaart en is begrensd door weilanden en water. Er zijn 68 tuinen. De meeste tuinen zijn siertuinen en daarnaast zijn er verschillende moestuinen waar allerlei soorten groenten en fruit worden gekweekt.

Op de siertuinen staat een huisje van maximaal 28 vierkante meter en een klein schuurtje. Gedurende het seizoen mag men daar dag en nacht verblijven.

Voor belangstellenden die zelf een tuin willen - er worden twee tuinen ter overname aangeboden.

Koffie en thee zijn op de open dag gratis. Bovendien worden er lekkere hapjes aangeboden. Zie tevens www.vtvpioniers.nl.