• Google Maps

Volleyballer gewond door vloer Fanny Blankers-Koenhal

HOOFDDORP Een volleyballer van volleybalclub VCH is vorige week vrijdag gewond geraakt bij een duik op de houten vloer van de Fanny Blankers-Koenhal in Hoofddorp. Hij liep daardoor een splinter in zijn lies op en moest als gevolg daarvan worden geopereerd. Dat heeft sportwethouder Adam Elzakalai donderdag gemeld tijdens de raadsvergadering.

HAP-raadslid Ron Heimerikx stelde vragen over het incident. Hij had vernomen dat een sporter een splinter in zijn buik had opgelopen en dat daarna alle wedstrijden in de FBK-hal waren afgelast. Het raadslid was benieuwd naar de risico's voor sporters in de bewuste sporthal.

Wethouder Elzakalai antwoordde dat de gemeente het incident 'ongelofelijk serieus neemt'. Volgens hem gaat het op dit moment naar omstandigheden goed met de volleyballer maar is iedereen enorm geschrokken.

De wethouder zei verder dat de gemeente eigenaar is van de Fanny Blankers-Koenhal en dat exploitant Sportfondsen Haarlemmermeer verantwoordelijk is voor het onderhoud van de sportzalen. Er is tussen de betrokken partijen veel overleg geweest. Inmiddels zijn alle risicoplekken op de houten vloer geschuurd en opnieuw gelakt, aldus Elzakalai. Komende maandag volgt er een inspectie of de hal opnieuw in gebruik kan worden genomen.