• Eric van Lieshout

Voorlopig geen toezicht op strandjes

HOOFDDORP Er komt op warme dagen voorlopig geen toezicht op de strandjes in het Haarlemmermeerse bos en bij de Toolenburger plas. Dat heeft burgemeester Theo Weterings donderdag in de gemeenteraad geantwoord op mondelinge vragen van fractievoorzitter Paul Meijer van Forza!

Meijer wilde weten hoe het staat met de gesprekken die de gemeente voert met de reddingsbrigade in Heemstede over toezicht op warme dagen. Burgemeester Weterings zei dat dit overleg nog gaande is. Als er voor toezicht wordt gekozen, gaat dat geld kosten en daarvoor komt het college dan met een voorstel naar de raad, aldus Weterings. Dat gaat echter wel enige tijd duren.

Voor de korte termijn biedt dat geen soelaas, zo gaf de burgemeester toe. Na twee trieste incidenten met drenkelingen heeft de gemeente waarschuwingsborden geplaatst. Ook wordt ouders aangeraden om hun kinderen goed in de gaten te houden, aldus de burgemeester.

Paul Meijer was niet erg tevreden over de antwoorden van de burgemeester. Hij trok een vergelijking met Amsterdam, waar er na een soortgelijk incident direct maatregelen zijn genomen. Meijer noemde de reactie in Haarlemmermeer 'toch een beetje pappen en nathouden'.

Forza!-raadslid Michel van Dijk vroeg 8 juni al om maatregelen nadat er in de Toolenburger plas een zwemmer was verdronken. Naderhand stelde raadslid Anneke van der Helm namens de CDVP schriftelijke vragen aan het college. Dat heeft die vragen nu beantwoord conform de uiteenzetting die de burgemeester donderdag in de gemeenteraad gaf.