• Foto: Ron van der Steeg

Voorzitter voetbalclub Pancratius luidt noodklok in gemeenteraad

HOOFDDORP Voorzitter Harry den Arend van voetbalvereniging Pancratius uit Badhoevedorp heeft donderdag tijdens de raadsvergadering de noodklok geluid over de snelle verpaupering van zijn sportcomplex. Volgens hem moet er dringend iets gebeuren. "Het kan zo niet verder."

Het is de bedoeling dat Pancratius na de omlegging van de A9 een plek krijgt op het nog te ontwikkelen sportcomplex De Veldpost. Volgens Den Arend zit er voorlopig geen schot in die verhuizing. Hij zei dat zelfs niet uitgesloten is dat de verplaatsing helemaal niet doorgaat als woningbouw in het gebied de Schuilhoeve definitief strandt.

Door de aangekondigde verhuizing geeft de gemeente vooralsnog geen eurocent mee uit aan onderhoud van het sportcomplex in de Schuilhoeve. Volgens voorzitter Den Arend is er inmiddels een kunstgrasveld versleten en is in oktober een trainingsveld niet meer te gebruiken. Ook het clubhuis zou dringend moeten worden vernieuwd.

Dat sommige ambtenaren bij de gemeente er nog steeds van uit gaan dat Pancratius spoedig naar de andere kant van het dorp verhuist, blijkt uit het feit dat de club kort geleden een 'last met dwangsom' kreeg opgelegd voor een bedrag van 25.000 euro. Meerdere raadsfracties waren daar donderdag sprakeloos over.

Wethouder Adam Elzakalai toonde zich bezorgd over de situatie van Pancaratius. Komende week heeft hij een gesprek met vertegenwoordigers van de club. Daarna zal hij de gemeenteraad laten weten wat de gemeente kan doen om de vereniging tegemoet te komen, zo beloofde hij.