• Chris Soellaart

Vorig jaar 20 auto's in brand gestoken

HOOFDDORP Vorig jaar zijn er in de gemeente in totaal 39 autobranden geweest, waarvan er 20 zijn aangestoken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op schriftelijke vragen van Forza!

De aanleiding voor de vragen was berichtgeving van RTLNieuws dat er in Haarlemmermeer vorig jaar 41 auto's in vlammen zijn opgegaan. Dat blijken er dus twee minder te zijn, maar wel twaalf meer dan in 2017 toen er 27 autobranden werden geregistreerd. 2016 was een negatief topjaar met 42 autobranden.

Van de 39 autobranden van vorig jaar blijken er dus 20 aangestoken. Twee auto's in de Etta Palmstraat werden door brand verwoest als gevolg van een conflict in de relationele sfeer. Verder werd er brand gesticht bij zes auto's aan het Savelsbos in Hoofddorp.

Voor die branden zijn twee verdachten opgepakt. Justitie doet nog steeds onderzoek in die zaak. Raadslid Michel van Dijk van Forza! vroeg aan het college waarom er zo weinig over die zaak naar buiten is gekomen. B en W antwoorden hem nu dat het niet aan het college is om zaken naar buiten te brengen maar aan het Openbaar Ministerie (OM).

Het college is van oordeel dat het aantal autobranden vorig jaar niet zo buitensporig hoog was dat het dit tussentijds aan de gemeenteraad had moeten melden.