Vragen HAP over mogelijke spookfacturen

HOOFDDORP Is de gemeente dupe geworden van een gepeperde spookfactuur? Die vraag houdt HAP-raadslid Tim van Essen bezig na het lezen van een recent bericht op de website van geenstijl.nl. Hij heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B en W.

Geenstijl.nl plaatste zaterdag 11 april een bericht gepubliceerd over het bedrijf Trademark Publisher. Dit bedrijf noemt zichzelf een 'International Database of Registered Trade Marks'. Aan een registratie in deze database zijn kosten verbonden. In het bericht op de website van Geenstijl is te lezen dat ook de gemeente Haarlemmermeer mogelijk ook een factuur ontvangen van dit bedrijf. Haarlemmermeer komt voor als merkhouder in de database sinds 10 maart 2013.

Volgens raadslid Van Essen leert een simpele zoekopdracht via Google al snel dat het vermoedelijk om een spookfactuur gaat. Hij wil van het college weten of de gemeente ooit een factuur van het bewuste bedrijf heeft gekregen, om welk bedrag die ging en of die factuur is betaald. De HAP'er is verder benieuwd of de gemeente vaker spookfacturen krijgt en wat er wordt ondernomen om het geld terug te krijgen.