Vragen Onafhankelijk Liberaal over veiligheid vliegverkeer

HOOFDDORP De fractie van Onafhankelijk Liberaal (OL) in de gemeenteraad heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de milieunormen van de luchthaven Schiphol. De partij wil weten of deze normen een gevaar vormen voor de vliegveiligheid.

Directe aanleiding voor de vragen is een uitzending van het tv-programma Eén Vandaag waarin oud-minister Pieter Winsemius zei dat piloten de vastgelegde milieunormen niet volgen omdat zij hun vliegtuig anders niet veilig aan de grond kunnen krijgen.

Dat verschi tussen theorie en praktijk is ook pijnlijk aan het licht gekomen bij een milieueffectonderzoek voor uitbreiding van vliegveld Lelystad. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur heeft daarom bepaald dat het zogeheten MER-onderzoek overnieuw moet.

Winsemius herhaalde zijn standpunt zondag in het tv-programma Buitenhof. Hij zei daar ook niet tegen Schiphol te zijn maar wel tegen de manier waarop omwonenden telkens worden 'gepiepeld' als het om de groei van de luchthaven gaat.

OL vraagt naar het standpunt van het college als het om de veiligheid van het vliegverkeer gaat in relatie met de milieunormen.