Vriendschap tussen Venneperhart en De Symfonie

NIEUW-VENNEP Jarenlang werd door de verschillende winkeliersverenigingen eigen initiatieven genomen om dingen te organiseren in Nieuw-Vennep, maar dat is nu verleden tijd. Winkeliersvereniging De Symfonie en Het Venneperhart hebben sinds kort de handen ineen geslagen. Zowel voorzitter Bab van Groenigen van De Symfonie alsook Het Venneperhart zijn het erover eens dat door het bundelen van de krachten je meer voor elkaar kunt krijgen.

"We willen het centrum bruisender maken en we willen meer dingen voor elkaar krijgen bij de gemeente," legt Van Groenigen uit. Ondernemer Wim Markwat heeft eind 2013 het plan opgevat om winkeliers en ook horeca ondernemers te verenigen om gezamenlijk het hart van Nieuw-Vennep te promoten. Van de winkeliers en horecazaken aan de Venneperstraat tot aan de Hoofdvaart, Venneperhof en Kerkstraat.

KENNIS De woordvoerder van Het Venneperhart bevestigt: "Een maand geleden hebben wij de intentie uitgesproken om samen Nieuw-Vennep beter op de kaart te zetten. Ook de Ondernemersvereniging Haarlemmermeer-Zuid (OVHZ) juicht deze samenwerking toe en heeft zijn kennis aangeboden. OVHZ heeft veel kennis bijvoorbeeld als het gaat om het aanvragen van vergunningen, wat goed van pas kan komen."

AANDACHT "Het is in het belang van iedereen dat het centrum van Nieuw-Vennep meer aandacht trekt. Zowel ondernemers als klanten zijn er bij gebaat. Er werd tot voor kort veel langs elkaar heen gewerkt. Niet bewust, maar het gebeurde gewoon. Dat is jammer. Waarom zou je een braderie in winkelcentrum De Symfonie niet groter maken en ook andere ondernemers die vlak buiten het winkelcentrum zijn gelegen erbij betrekken?"

Van Groenigen geeft aan dat het gezamenlijk streven is dat het winkelcentrum beter bezocht zal worden. "Sinds De Symfonie actie heeft ondernomen om iedereen het eerste uur parkeren gratis aan te bieden, zijn de parkeerbewegingen alleen al met twintig procent toegenomen. Binnen een aantal weken willen we meer promotionele acties."

IDEEËN Volgens Het Venneperhart zijn er volop enthousiaste ideeën aanwezig bij beide winkeliersverenigingen. Er wordt bijvoorbeeld aan gedacht om deze zomer een Venneperstrand te laten verrijzen in goede samenwerking met de gevestigde horeca ondernemers op het plein voor Parkeergarage De Symfonie. Op dit Venneperstrand kunnen allerlei activiteiten worden georganiseerd. De opbrengst zal dan worden geschonken aan een aantal goede regionale doelen, is de insteek. "En er zijn ook vergevorderde plannen om de weekmarkt dichter naar het centrum te halen. Van het Harmonieplein naar de Venneperstraat."

ZICHTBAARHEID "Het is de kunst om je zichtbaar te maken! Ondernemers moeten de toegevoegde waarde ervan inzien om zich te verenigen en zodoende financieel ook bij te dragen. Betrokkenheid is belangrijk. Nieuw-Vennep is tenslotte het Winkelhart voor Haarlemmermeer-Zuid en Leimuiden. We willen gezamenlijk focussen op meer gezelligheid in het centrum, een goede bereikbaarheid en een actieve winkeliersvereniging", besluiten beide heren enthousiast.