Vrijwilligers gezocht voor kerkdiensten in het Spaarne Gasthuis

HOOFDDORP Voor de zondagse kerkdiensten in het Spaarne Gasthuis wordt er versterking gezocht voor de huidige groep vrijwilligers. Voor de locatie Hoofddorp (voormalig Spaarne Ziekenhuis) worden er met name voor de vrijdagmiddag mensen gezocht die tussen 2 en half 4 de afdelingen opgaan om patiënten uit te nodigen voor de kerkdienst. En om die zondagochtend patiënten te halen en te brengen.

Op de locatie Haarlem Zuid (voormalig Kennemer Gasthuis) wordt er gevraagd naar vrijwilligers die op zaterdagochtend tussen 10 en half 12 patiënten uit willen nodigen voor de kerkdienst en deze ook de volgende zondagochtend met bed of rolstoel naar de viering in de Polihal kunnen begeleiden.

Op beide locaties begint de zondagse kerkdienst om half 11. Patiënten worden vanaf 10 uur opgehaald. De vrijwilligers werken met een groep collega-vrijwilligers onder begeleiding van de geestelijk verzorgers van het Spaarne Gasthuis. Er worden vrouwen en mannen gevraagd. In Haarlem Zuid heerst er een mannengebrek.

De vrijwilligers beschikken over; eens in de vier weken tijd op de zondagochtend en eens per vier weken tijd op vrijdagmiddag danwel zaterdagmorgen. Goede contactvaardigheden (inlevend, zorgvuldig, doelgericht) en een goede lichamelijke conditie.

Bij interesse voor dit werk, kan contact opgenomen worden met één van de volgende geestelijk verzorgers van het Spaarne Gasthuis of met de coördinator van de Unie van Vrijwilligers (023-8908783). Frans Bossink (Hoofddorp) is te bereiken via (023) 890 7331 en Elly Walet (Haarlem) via (023) 545 3199.

www.spaarnegasthuis.nl.