• Ton Dijkstra

VVD: bussluis Floriande permanent open

HOOFDDORP Hoewel de uitkomst van de proef nog niet bekend is, vindt de VVD-fractie in de gemeenteraad dat de bussluis in de wijk Floriande permanent open moet blijven. Volgens de VVD levert de proef die een jaar geleden begon geen andere conclusie op.

Volgens de liberalen zijn de reacties van inwoners van de wijk erg positief. Veel automobilisten zijn blij dat ze niet langer meer om hoeven te rijden. "Dat is iets waar ik namens de VVD al tijden voor knok", zegt raadslid Pieter-Jan de Baat die het woord voert namens de VVD over de bussluis.

Eerder dit jaar gaven tussentijdse cijfers al aan dat het sluipverkeer in Floriande niet is toegenomen. De meest recente cijfers brengen daar volgens de VVD geen verandering in. "Onze fractie heeft goed geluisterd naar de bewoners en ziet bovendien geen toename van sluipverkeer", zegt fractievoorzitter Jurgen Nobel. "De officiële cijfers van de proef zijn nog niet bekend maar de VVD-fractie is door de positieve reacties van bewoners vroegtijdig overtuigd."

Het permanent openen van de bussluis bevordert volgens de liberalen de doorstroming en bereikbaarheid van Floriande. Voorstanders wijzen erop dat er geen ernstige verkeersongelukken zijn geweest tijdens de proefperiode. Veiligheid is voor de VVD een prioriteit en nu die niet in het gedrang komt moet de bussluis zo snel mogelijk permanent open, zo vindt de fractie.