• Jos van Rooijen

VVD wil dat gemeente in gesprek gaat over de Parklaan

HOOFDDORP De Haarlemmermeerse VVD-fractie wil dat de gemeente met alle partijen - de omwonenden en eigenaar Segesta - in gesprek gaat die betrokken zijn bij de kwestie van de dichtgetimmerde panden aan de Parklaan. De fractie heeft hierover vragen aan het college gesteld. 

Onder bewoners van de Parklaan in Hoofddorp is de afgelopen dagen onrust ontstaan nadat vastgoedbedrijf Segesta een aantal panden heeft opgekocht en dichtgetimmerd. De omwonenden willen graag weten wat het bedrijf van plan is met de woningen, al geeft Segesta zelf aan nog geen plannen te hebben. 

KWESTIE De lokale VVD-fractie is nu ook in de kwestie gedoken. Raadsleden Trudie van ’t Hull-Bettink en Mark Achterbergh-Copier hebben deze week vragen aan het college gesteld over de onrust in de Parklaan. "De bewoners maken zich enorm veel zorgen over het aanzien van hun straat en dat er mogelijk een grote parkeergarage voor hun deur zal gaan komen", aldus Van ’t Hull-Bettink. "Ook de onbekendheid met eventueel geplande ontwikkelingen baart de bewoners zorgen." 

Daarom willen zij en haar collega Achterbergh-Copier weten of het college bereid is om naast contact met de eigenaar van de dichtgespijkerde en omheinde woningen ook het gesprek aan te gaan met omwonenden.

OMGEVINGSVERGUNNING "De nieuwe ontstane situatie vraagt de aandacht van het college", aldus Van ’t Hull-Bettink. "Wij willen graag van het college weten of er al een aanvraag tot een omgevingsvergunning is gedaan en wat het college kan doen om verdere verloedering van deze straat tegen te gaan."

"In september 2018 gaf het college al aan dat ‘de bijzondere verschijningsvorm van de woningen en tuinen dwingend zijn vastgelegd in het bestemmingsplan’. ‘Als dat het geval is, dan is het aan het college om hier nu actie te ondernemen om verdere verloedering tegen te gaan", aldus Achterbergh-Copier.


 


 

Label:

Parklaan