• pr

'We hopen op 2 tot 3 zetels'

HOOFDDORP Op 15 maart zijn er verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer. Onder de kandidaten van de 28 deelnemende partijen zijn ook meerdere inwoners van Haarlemmermeer. We stellen ze graag aan u voor. Op de lijst van Lokaal in de Kamer vinden we een oude bekende: Conny de Bree (70) uit Hoofddorp. We kennen haar als raadslid voor Trots op Nederland en Forza!, maar voor die tijd stond ze ook al eens op de lijst voor de VVD.

Mensen kennen u uit de plaatselijke politiek. Hoe komt u opeens op de lijst voor Lokaal in de Kamer terecht?

"Mensen kennen mij inderdaad uit de plaatselijke politiek. Door mijn betrokkenheid bij de Ouderen Partij Noord-Holland ben ik gevraagd om op de lijst te komen."

Gaat jullie lijst nog een belangrijke rol spelen op 15 maart?

"Wij hopen op 2 á 3 zetels en zo het lokale geluid beter te laten doorklinken in de Tweede Kamer. We hebben ons programma en flyers hierop afgestemd."

Doet Lokaal in de Kamer ook aan campagne voeren en flyeren en zo ja doet u hier aan mee?

"Lokaal in de Kamer voert campagne door het hele land en geflyerd wordt er ook op een aantal plaatsen in het land. We doen niet mee in Utrecht, Limburg en het gebied om Leiden."

Kunnen ouderen niet gewoon op 50-plus van Henk Krol stemmen?

"Ouderen kunnen inderdaad stemmen op 50+ partij maar wij zetten in op Lokaal dus Jong en Oud."

Ik zei het al: we kennen u van de lokale politiek. Kan de politiek u nog altijd boeien?

"Politiek blijft voor mij altijd een boeiende en betrokken bezigheid en voor mij is het lokale aspect onder de aandacht brengen in Den Haag een mooi doel op zich."

U bent ook actief voor de Ouderenpartij NH. Wat is daar precies uw functie?

"Binnen de Ouderenpartij beheer ik het secretariaat, schrijf mede algemene ledenvergaderingen uit en onderhoud ik contact met de aangesloten leden."

Welke coalitie heeft na 15 maart uw voorkeur?

"Lokaal in de Kamer sluit niemand uit en als wij na de verkiezing nodig zijn, luisteren wij naar iedereen en zal de mogelijke uitvoering zijn van ons verkiezingsprogramma bepalend zijn. Wij willen zo veel mogelijk van onze standpunten binnenhalen."

Er is in deze tijd door onder andere Wilders en Trump sprake van een enorme polarisatie in Nederland. Wat merkt u daar persoonlijk van en wat kunnen we er tegen ondernemen?

"Persoonlijk merk ik weinig van de polarisatie. Het is goed dat er politieke tegengeluiden zijn te horen, regeren en formatie betekent samenwerken, rekening houdend met de wensen vanuit de samenleving."