• Robert Joore

"We zijn gezond en kunnen alles nog zelf"

HOOFDDORP Locoburgemeester Marjolein Steffens-v.d. Water heeft woensdag een bezoek gebracht aan echtpaar Wakker om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

Het echtpaar Wakker heeft elkaar leren kennen via de wederzijdse ouders toen mevrouw 17 was en meneer 18. 4,5 jaar na de eerste ontmoeting zijn zij getrouwd.

Meneer is een geboren Hoofddorper terwijl mevrouw uit Heemstede komt. Toen mevrouw voor het eerst in Hoofddorp kwam wonen vond ze het er maar saai, Nu, na zoveel jaar, is ze erg gehecht geraakt aan Hoofddorp en wil ze er niet meer weg.

De eerste twee jaar van hun huwelijk was het echtpaar Wakker inwonend in Haarlem. Daarna woonden ze 2,5 jaar in Amsterdam. In september 1963 kregen ze een nieuwe huurwoning In Hoofddorp gevolgd door hun eerste eigen koopwoning aan de Van den Berghlaan. Daarna hebben ze nog 23 jaar in een bungalow aan de Ramaerstraat gewoond welke ze 2,5 jaar geleden hebben verkocht. Nu wonen ze sinds april 2017 tot hun grote genoegen in een appartement in Portale.

Meneer Wakker was vanaf 1963 eigenaar van dameskapsalon Wakker, een begrip in Hoofddorp. In 1995 heeft hij de zaak overgedaan aan zijn zoon. Mevrouw Wakker had zelf een handwerkzaak welke ze 13 jaar lang met 4 mensen runde.

Tot slot laat mevrouw Wakker nog weten dat ze samen zeer gelukkig zijn in hun nieuwe appartement in Portale. "We zijn allebei nog gezond en kunnen alles nog zelf, ook al zijn we beiden de tachtig gepasseerd."