Weekblad van Badhoevedorp is terug

BADHOEVEDORP Goed nieuws voor liefhebbers van geschiedenis en nostalgie. Sinds 11 april beschikt dienstencentrum 't Rietland over liefst 27 jaargangen van de krant 'Weekblad van Badhoevedorp', verschenen in de periode 1945 tot 1972 en destijds uitgegeven door Drukkerij Gebr. Koning, Hoofddorp, telefoonnummer 405 zoals het op de voorpagina vermeld staat.

Met enig ceremonieel heeft Henk Koning, zoon van de oprichter en oud-directeur van de Hoofddorpse Courant, nu HCnieuws.nl geheten, de dikke stapels ingebonden kranten overgedragen aan Maarten Askamp en Peter Schrauwen van Stichting Maatvast, de beheerder van 't Rietland. Het idee de kranten juist op die plek neer te leggen is afkomstig van Rietland-vrijwilliger en Badhoevedorper Frans van Rheenen die wel een antwoord wist op de vraag van Henk of hij een goede bestemming wist voor de kranten. "Ik had ze kunnen verkopen maar dan liggen ze ergens op een zolder te verstoffen. Nu zijn ze terug in Badhoevedorp, terug bij de mensen die ze vroeger gelezen hebben en dat is veel mooier", aldus een zichtbaar trotse Henk Koning. En die mensen zullen hem dankbaar zijn. Het nieuws van toen, de advertenties van toen van bedrijven van toen. In lood gezet in kranten waar nog geen computer aan te pas kwam. Het is in 2016 amper voor te stellen.

Frans van Rheenen gaat speciale smulmiddagen houden voor mensen die door de kranten willen bladeren. Het kleine bedrag dat hij daarvoor vraagt is volledig bestemd voor projecten op Cebu die worden ondersteund door VHC, Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu, waar Henk voorzitter van is.

Meer nieuws komende week in de papieren versie van HCnieuws.nl.