• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Wel anders, maar niet minder

HOOFDDORP Wethouder Steffens-van de Water heeft dinsdag 18 april officieel het eerste boek in ontvangst mogen nemen: 'Vooroordelen, briefwisselingen van leerlingen met mensen die te maken hebben met vooroordelen. De brieven zijn geschreven door leerlingen van het Kaj Munk College.

Wie de ontvangers van de brieven waren en hoe die zouden reageren, dat wisten de leerlingen niet. Het enige bekende was dat de groep terugschrijvers gevormd wordt door mensen die om diverse redenen te maken hebben kregen en nog steeds krijgen met vooroordelen. Als gevolg van een zichtbare handicap bijvoorbeeld, door een andere huidskleur, of omdat ze verliefd werden op iemand van dezelfde sexe.

Door daarover met elkaar te schrijven moesten twee doelen in een keer gehaald worden: een brief schrijven en iets doen aan het fenomeen vooroordelen.

Delen van de brieven zijn nu terug te vinden in het boekwerkje 'Vooroordelen'. Het eerste exemplaar werd dinsdagmiddag overhandigd aan wethouder Steffens-van de Water die duidelijk liet blijken onder de indruk te zijn over het geschrevene. Ze benadruikte meerdere malen dat iemand er wel anders kan uitzien, maar daarom nog niet minder is.

De schrijfopdracht maakt deel uit van het project 'Respect Estafette'. Bij de uitreiking waren meerdere terugschrijvers aanwezig in een lokaal van het Kaj Munk College in Hoofddorp. Daardoor konden de meeste briefschrijvers elkaar live ontmoeten.