Werk aan de weg op N200 tussen Halfweg en Amsterdam

HALFWEG Wie met de auto of de fiets van Halfweg naar Amsterdam wil, pakt logischerwijs de N200. Maar sinds oktober vorig jaar wordt er volop gewerkt aan deze verbinding die van de hoofdstad via Halfweg naar Haarlem loopt. Wat wordt er nu precies allemaal gedaan? En wellicht nog belangrijker: wanneer is het klaar?

In bovenstaand filmpje is te zien wat de plannen zijn voor het gebied. Vier partijen werken samen in het project 'De Nieuwe N200': Rijkswaterstaat, de gemeente Amsterdam, het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet. Ook de voormalige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, sinds 1 januari opgegaan in de nieuwe gemeente Haarlemmermeer, is nauw bij het project betrokken. 

ONDERDELEN Het project bestaat uit een aantal onderdelen. Zo wordt de dijk waarop de N200 ligt versterkt, komen er nieuwe drinkwaterleidingen en wordt het wegdek vernieuwd. Daarnaast is er ruimte voor een betere inrichting van de weg in Halfweg. Er komt een nieuwe brug, er wordt meer groen aangelegd en er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden zouden in het voorjaar van 2020 klaar moeten zijn.

Wie meer wil weten kan terecht op de website van het project. 

Bron: De Nieuwe N200