• De technische commissie in overleg over het project in Poduri. Meest rechts coördinator Hans de Jong.

    Eigen foto

Werkgroep maakt reis naar Roemenië

NIEUW-VENNEP Stichting Werkgroep Oost-Europa gaat projecten in Roemenië realiseren voor Terre des Hommes. Volgend jaar mei beginnen ze met de renovatie van een pand voor kinderopvang en medische voorzieningen in Poduri. De werkgroep is nu op zoek naar enthousiastelingen voor versterking.

Hans de Jong van de werkgroep sprak onlangs een projectmanager van Terre des Hommes, die actief is rond Bacau. “Zij vertelde dat ze heel graag met onze werkgroep in zee zou willen gaan voor een aantal projecten, omdat ze hevig onder de indruk is van alles wat wij daar al hebben gebouwd. Maar omdat we in eerste instantie betrokken waren bij een project van Stichting Hoop voor Albanië, was het overleg met Terre des Hommes op een laag pitje gezet. Er kwam echter geen zicht op een Albanese vergunning om een houten gebouw van het voormalige Floriadeterrein weer op te bouwen in Albanië als multifunctioneel centrum annex kerkgebouw. Het staat nog steeds opgeslagen bij Henk en Jannet de Ruiter in Abbenes”.

VOORSTEL Het resultaat is, dat de Werkgroep volmondig heeft ingestemd met het voorstel vanuit het bestuur om het pand in Poduri, ten westen van Bacau, te gaan renoveren. “Het grootste deel zal worden gebruikt voor de opvang van kinderen, terwijl het andere deel een moderne medische voorziening gaat worden ten behoeve van zo’n 3.500 inwoners in die regio.

De Jong is onlangs zelf, samen met projectleider Henny Duivenvoorden, wezen kijken bij dat pand. Ze voerden overleg met de projectmanager, met de burgemeester van Poduri, en met André Muit, de Nederlandse directeur van Asociatia Betania.

COÖRDINATIE “Dat is onze partnerorganisatie waarmee we al veel hebben samengewerkt en die de hele coördinatie voor zijn rekening neemt. We zien het helemaal zitten! De bedoeling is om met de eerste twee ploegen aan de slag te gaan in mei volgend jaar, tussen Pasen en Pinksteren. We zijn hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om onze Werkgroep te versterken."

Meer informatie: www.swoenv.nl.