• import

Wethouder omarmt plan snelfietsroute Hoofddorp-Zuidas

HOOFDDORP Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer is enthousiast over een plan om tussen Hoofddorp en de Zuidas in Amsterdam een fietsroute voor zogeheten speedbikes aan te leggen. Dat antwoordde hij donderdag tijdens de raadsvergadering op mondelinge vragen van D66-raadslid Pablo Meegdes.

Het raadslid het in het Parool over het plan gelezen. Het is afkomstig van fietsfabrikant Gazelle en BAM Infra. Het idee is om over een afstand van 22 kilometer een vrijliggende route aan te brengen die van Hoofddorp via Schiphol naar de Zuidas leidt. De fietsroute zou een alternatief moeten zijn voor het dichtslibbende wegennet rond Schiphol.

Volgens de plannenmakers is de route vrij simpel te realiseren. Tachtig procent van de infrastructuur zou er al liggen. Het gaat vooral om de aanpak van enkele knelpunten. Met een investering van vijf miljoen euro zou de route een feit zijn.

D66'er Meegdes wilde weten wat het college van het plan vindt. Wethouder Reneman sprak over een prachtig verhaal. Hij zei dat de gemeente contact heeft met de initiatiefnemers. Overigens weersprak Reneman de suggestie dat realisatie van de snelfietsroute simpel zijn. Er komt volgens hem nog wel wat voor kijken. Zo zouden de bestaande fietspaden op de route moeten worden verbreed om het grotere aantal fietsers te kunnen opvangen.

Maar de grondhouding van de wethouder is positief. "U kent als een fietsminnend college", zo sprak Reneman met een brede glimlach op zijn gezicht.