• Ton Dijkstra

Wethouder onderzoekt opzetten breed meldpunt voor misstanden

HOOFDDORP Sportwethouder Mieke Booij gaat onderzoeken of er in Haarlemmermeer een breed meldpunt kan komen voor mensen die misstanden willen melden, onder meer in de sport. Zij zegde dat donderdag tijdens de raadsvergadering toe na mondelinge vragen van D66-raadslid Gerdien Knikker over de situatie bij SV Pax.

Knikker stelde enkele weken geleden ook al vragen over de berichten over vermeend grensoverschrijdend gedrag bij SV Pax. Burgemeester Onno Hoes antwoordde toen het instellen van een nieuw meldpunt niet erg zinvol te vinden, omdat er op dit moment al drie meldpunten actief zijn waar sporters met hun klachten terecht kunnen.

POSTERS Het D66-raadslid stelde donderdag vast dat er sindsdien nogal wat gebeurd is. Niet alleen heeft GroenLinks in de Tweede Kamer inmiddels ook vragen gesteld over de situatie bij SV Pax, maar ook zijn er in Nieuw-Vennep smadelijke posters neergehangen over een vrouw die de vermeende misstanden bij de sportvereniging naar buiten heeft gebracht.

Gerdien Knikker hield daarom een warm pleidooi om alsnog een meldpunt op te zetten. Dat pleidooi werd ondersteund door HAP-raadslid Nikkie Elfers, die pleitte voor een multidisciplinair meldpunt naar voorbeeld van de gemeente Zaanstad.

BREDER VAN OPZET Wethouder Booij zei dat de gedachte aanvankelijk was dat er een gemeentelijk meldpunt zou moeten komen. Daar voelt het college niet veel voor. Als de voorziening breder van opzet kan zijn, bij voorbeeld met hulp van de GGD en advocaten, is het volgens Booij een ander verhaal. Zij beloofde de raad te gaan onderzoeken of zo'n meldpunt in Haarlemmermeer haalbaar is.