• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Wethouder slaat eerste paal voor Het Gemaalhuis in Hoofddorp

HOOFDDORP Wethouder Jurgen Nobel heeft woensdag 6 februari de eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject Het Gemaalhuis in Hoofddorp, dat ontwikkeld is door Timpaan. Het gaat om in totaal 84 woningen.

"Het is voor mij als wethouder de eerste paal die ik heb geslagen. En als het aan mij ligt, volgen er nog vele meer", zo liet Nobel weten. "We staan aan de vooravond van grote veranderingen. We gaan in heel Haarlemmermeer veel bouwen en voor een diversere groep. Mooie aan dit project is dat het ook raakt aan mijn andere portefeuille, de energietransitie, aangezien de bewoners straks minder energiekosten hebben, door de energiezuinige nieuwbouw."

PRIJSVRAAG Het plan wordt gerealiseerd bij de entree van Hoofddorp aan de Kruisweg en werd in het najaar van 2016 geselecteerd als beste plan bij een prijsvraag uitgeschreven door de gemeente Haarlemmermeer.

Op deze nieuwe woningbouwlocatie worden 84 woningen gerealiseerd, waarvan dertig grondgebonden koopwoningen, veertig (vrije sector) huur- en veertien koopappartementen. De woningen en appartementen worden gebouwd volgens het ZEN-principe, zeer energiezuinige nieuwbouw. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is volgens de ontwikkelaar extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op.

WETTELIJK Dat zou volgens Timpaan moeten resulteren in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt is de maat voor energiezuinigheid) van 0,09 voor diverse woningen tot zelfs energieneutraal, ruim onder de wettelijke EPC-eis van 0,4. Bewoners krijgen daardoor een comfortabel huis met zeer lage energielasten.

De bouw wordt uitgevoerd door de Bouwcombinatie Gemaalhuis VOF, bestaande uit IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht, beiden onderdeel van Koninklijke Volker Wessels. Alle woningen van het project zijn inmiddels verkocht.

AANMELDEN De huurappartementen worden afgenomen door Syntrus Achmea Vastgoed en Real Estate. Kandidaat huurders kunnen zich via deze website aanmelden. De oplevering van het project staat gepland in het tweede kwartaal van 2020.