• Just Justa fotografie

    Justa van Bergen

Wethouder Steffens en Jerry Helmers begraven strijdbijl

HOOFDDORP Wethouder Marjolein Steffens-van de Water heeft een goed gesprek gehad met Jerry Helmers uit Badhoevedorp. Dat heeft zij dinsdag via Twitter laten weten.

Tussen Steffens en Helmers was wrevel ontstaan, nadat de laatste de wethouder kort geleden als inspreker tijdens een raadsvergadering aanviel op haar inzet voor een idee van de Badhoevedorper. Helmers deelde zelfs een 'motie van onvermogen' uit aan de wethouder.

Het plan van Jerry Helmers was om vluchtelingen in de noodopvang in Vijfhuizen op het regenboogzebrapad in Hoofddorp te informeren over de seksuele diversiteit in Nederland. Volgens Helmers heeft wethouder Steffens dat idee niet voortvarend opgepakt.

HAP-fractievoorzitter Johan Rip vond dat Helmers 'zijn' HAP-wethouder Steffens zelfs had geschoffeerd. De ergernis werd nog eens vergroot toen twee raadsleden kritische tweets over de inspreker de wereld instuurden.

Maar alle irritatie lijkt nu verleden tijd. Marjolein Steffens liet op Twitter weten dat er overleg is geweest met Jerry Helmers en dat beleidsambtenaren van de gemeente nu verder gaan met zijn idee.