Wethouder steunt Vijfhuizen in plannen seniorenwoningen

VIJFHUIZEN De gemeente staat vierkant achter de ideeën die er in Vijfhuizen leven ten aanzien van de seniorenwoningen aan de Woudweg/Groeneweg en zal meewerken aan de realisatie van de wensen. Hoe graag ook wethouder Tom Horn (wonen) de eerste schop in de grond wil zetten, de beslissing ligt bij Ymere.

Met die boodschap komen bestuursleden van de dorpsvereniging en de ondernemersvereniging terug uit Hoofddorp nadat ze bij de verantwoordelijk wethouder hun zorgen en wensen op tafel hebben gelegd. Beide verenigingen hebben, in het belang van het dorp, de handen ineengeslagen en proberen Ymere ervan te overtuigen dat de betreffende seniorenwoningen niet bepaald een sieraad zijn voor Vijfhuizen en dat er toch eindelijk eens duidelijkheid moet komen over de plannen die Ymere heeft. Wat het dorp betreft komen er op de huidige locatie minimaal 20 seniorenwoningen terug en ook nog eens op een realistische termijn. Gedacht wordt aan een start in 2017/2018.

Ymere heeft steeds gezegd dat in juni van dit jaar een beslissing wordt genomen. "En daar houden wij ze aan. Er zijn nu al veel te weinig seniorenwoningen in het dorp en de vraag er naar zal alleen maar toenemen."