• Ton Dijkstra

Wethouder verwacht dat tweerichtingsverkeer op Kruisweg blijft

HOOFDDORP Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer verwacht dat het tweerichtingsverkeer op de Kruisweg in Hoofddorp definitief terugkomt. Dat zei hij donderdagavond in de gemeenteraad op een vraag van VVD-raadslid Pieter Jan de Baat.

Op dit moment geldt een tijdelijke regeling op de Kruisweg, omdat de Hoofdweg-oostzijde is afgesloten voor werkzaamheden. Die periode duurt nog tot eind volgende maand.

De gemeente onderzoekt hoe de verkeersstromen lopen in het centrum in deze situatie. Volgens wethouder Reneman is dat 'alleszins acceptabel'. Hij denkt dan ook dat het tweerichtingsverkeer gewoon blijft op de Kruisweg, maar een definitieve beslissing daarover wordt later pas genomen.

Tweerichtingsverkeer op de Kruisweg is een vurige wens van winkeliers en ondernemers in dit deel van het centrum. Volgens hen is hun omzet flink gedaald doordat er eenrichtingsverkeer is ingevoerd.

Fractievoorzitter Denise Abbas van D66 vond de uitspraken van Reneman 'een beetje gek'. Volgens haar heeft de gemeenteraad in het verleden het verkeerscirculatieplan (VCP) voor Hoofddorp-centrum vastgesteld en is het onverstandig daar nu opeens een deel van terug te draaien. "Dan blijven we bezig."

Abbas kreeg bijval van raadslid Maaike Ballieux (GroenLinks). Zij vond dat er over deze zaak 'ordentelijke beslissingen' moeten worden genomen en niet zomaar uit de losse pols. Ballieux meende dat ook de belangen van fietsers, gehandicapten en anderen moeten worden genomen bij een eventuele beslissing om tweerichtingsverkeer opnieuw in te voeren.