• MB

Wethouder ziet kansen voor zuidvariant Duinpolderweg

HAARLEMMERMEER Wethouder Marja Ruigrok van Verkeer en Vervoer ziet kansen voor de zogeheten zuidvariant van de Duinpolderweg nu het nieuwe provinciebestuur van Noord-Holland de aanleg van de weg op de lange baan heeft geschoven. Ze zei dat deze week tijdens het wekelijkse persgesprek.

Het nieuwe provinciebestuur van Noord-Holland heeft besloten om de komende jaren geen 80 miljoen euro uit te trekken voor de aanleg van de Duinpolderweg. Het tracé was omstreden, maar de vorige besturen van Noord- en Zuid-Holland hadden er al wel mee ingestemd. Het besluit van de nieuwe coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA in Noord-Holland komt dan ook als een verrassing.

GERESERVEERD Wethouder Ruigrok zei blij te zijn dat de verbreding van de Nieuwe Bennebroekerweg in elk geval wel doorgaat. Daar is geld voor gereserveerd.

Over de meest gewenste variant voor de Duinpolderweg worden de gesprekken heropend. Het ziet er niet naar uit dat de weg snel kan worden aangelegd, omdat Noord-Holland de reservering voor de aanleg dus heeft ingetrokken. Wethouder Ruigrok benadrukte dat de verbeteringen in Haarlemmermeer dus wel worden uitgevoerd en dat dit eerder gebeurt dan eerder voorgenomen.

VOORSTANDER Haarlemmermeer is altijd voorstander geweest van de zogeheten zuidvariant, waarbij de weg door een bedrijvengebied in Hillegom komt te lopen. Marja Ruigrok gaat die variant nu opnieuw bepleiten bij de nieuwe gedeputeerde voor infrastructuur, Adnan Tekin (PvdA). Hij is de opvolger van Elisabeth Post (VVD), die altijd een groot pleitbezorger was van de komst van de Duinpolderweg. "Nieuwe ronde, nieuwe kansen", aldus de wethouder.