• Trudy Witteman

'Wildparkeren in Vijfhuizen door drukke evenementen'

VIJFHUIZEN Sommige evenementen in het Haarlemmermeerse bos en de Groene Weelde worden zo druk bezocht dat het in het dorp Vijfhuizen wemelt van de wildparkeerders. Dat zei D66-raadslid Pablo Meegdes vorige week tijdens de vragensessie in de gemeenteraad.

Meegdes noemde met name de evenementen die in Expo Haarlemmermeer worden gehouden en het succesvolle Keltfest dat eind deze maand opnieuw in de Groene Weelde wordt gehouden. Er worden daar 10.000 bezoekers verwacht. D66'er Meegdes zei van de dorpsraad in Vijfhuizen te hebben vernomen dat die zich zorgen maken over het lukraak parkeren in het dorp.

Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer reageerde dat hem geen signalen bekend zijn dat er in Vijfhuizen op grote schaal wild wordt geparkeerd door bezoekers van evenementen. Er zijn volgens hem in het strategisch parkeerbeleid normen afgesproken over wildparkeren en bij zijn weten zijn die tot nu toe niet overschreden. Als dat het wel het geval is, doet de dorpsraad er vooral goed aan om daarover contact op te nemen met de gemeente, aldus Reneman.