• Lex van Lieshout

Winkeliers Sloterweg willen snel van parkeerautomaten af

HOOFDDORP Winkeliers aan de Sloterweg en het Lorentzplein in Badhoevedorp willen dat de parkeerautomaten bij hun winkels snel verdwijnen en worden vervangen door een blauwe parkeerzone. Dat zei hun vertegenwoordiger Matthijs Dorreboom donderdag als inspreker tijdens de raadsvergadering.

Volgens Dorreboom hebben vooral kleine winkels flinke last van het betaald parkeren dat anderhalf jaar geleden is ingevoerd. De angst is dat 20 tot 30 procent van deze categorie het niet gaat redden. Dorreboom zei dat vorige week opnieuw twee winkeliers hun deuren hebben moeten sluiten.

De ondernemer zei dat het betaald parkeren zeer klantonvriendelijk is. Klanten zouden wegblijven, omdat ze ook hun kenteken moeten invoeren als ze maar even willen parkeren. Dorreboom sprak over 'rompslomp'. Hij deed een dringend beroep op de raad om het betaald parkeren in elk geval voor de drukke kerstperiode te schrappen.

De ondernemers hebben kort geleden een gesprek gehad met verkeerswethouder Derk Reneman en die heeft toen toegezegd dat de parkeermeters inderdaad op de helling gaan. In plaats daarvan zou er vanaf 1 januari volgend jaar een blauwe parkeerzone worden ingevoerd.

Meerdere raadsleden vroegen de wethouder of dat niet sneller kan. Reneman zei bereid te zijn te onderzoeken of dat mogelijk is.