• Marja Ruigrok: - Ik heb alle vertrouwen in dat panden weer gewoon in gebruik worden genomen.”

    Jan Aukus

Ruigrok: geen zorg over leegstaande winkels Hoofddorp en Nieuw-Vennep

HAARLEMMERMEER Wethouder Marja Ruigrok van Economie en Innovatie heeft er alle vertrouwen in dat de leegstaande winkelpanden in Hoofddorp en Nieuw-Vennep weer snel worden gevuld. Dat zei zij dinsdag bij de presentatie van haar beleid voor commerciële voorzieningen.

Met name aan de Kruisweg in Hoofddorp en in het winkelcentrum van Nieuw-Vennep staan op dit moment veel winkelpanden leeg. Wethouder Ruigrok maakt zich er weinig zorgen over. “De Kruisweg is inderdaad een aandachtsgebied. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat ook die panden weer gewoon in gebruik worden genomen.”

PLAN VAN AANPAK Voor de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep verschijnt binnenkort een plan van aanpak, zei wethouder Mieke Booij, die voor dat onderwerp de kar trekt. De gemeenteraad nam nog niet zo lang geleden een motie aan waarin het college wordt gevraagd de regie te nemen in de aanpak van het dorpscentrum. Volgens wethouder Booij heeft het college de touwtjes in handen genomen en is er dus op korte termijn actie te verwachten.

Haar collega Ruigrok gaf aan dat er meerdere positieve ontwikkelingen zijn in dorpscentra. Zij noemde onder meer de overeenkomst over het Aprisco-terrein in het centrum van Hoofddorp, de herbestemming van het voormalige pand van V&D en de ontwikkeling van Badhoevedorp-centrum.

We hebben een gezond winkelaanbod en winkelcentra zijn veilig en schoon.HARTSTIKKE GOED Volgens Ruigrok doet Haarlemmermeer het 'hartstikke goed' als het om het aanbod van commerciële voorzieningen gaat. “We hebben een gezond winkelaanbod en winkelcentra zijn veilig en schoon. Samen met de ondernemers willen we dat zo houden.” De wethouder zei dat er in Haarlemmermeer 20.000 mensen in de commerciële sector werken.

Nieuw in het beleid is dat er onbeperkt tankstations mogen worden ontwikkeld in Haarlemmermeer. Volgens wethouder Ruigrok is dat rijksbeleid. Tankstations mogen ook een groter aanbod aan koopwaar aanbieden dan nu het geval is.

TANKSTATIONS De gemeente had ooit een overeenkomst met bestaande pomphouders dat er geen nieuwe vestigingen van tankstations mochten bij komen. Dat leidde tot een conflict, omdat er toch toestemming is gegeven voor een nieuw station langs de A4. De komst van nieuwe pompstations wordt dus nu helemaal vrij gegeven.