• Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen
  • Jos van Rooijen

Winter Village komt definitief naar Hoofddorp

HOOFDDORP Er komt weer een winters evenement naar het centrum van Hoofddorp. Wethouder Adam Elzakalai en stichtingbestuurder Rutger van Eden hebben daarvoor donderdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst getekend namens gemeente en Winter Village. De ijsbaan opent officieel op zaterdag 18 november en is open t/m 14 januari.

De locatie is, opnieuw, het Raadhuisplein, waar een open ijsbaan wordt neergelegd. Op en rond de ijsbaan worden diverse activiteiten georganiseerd en er komt een restaurant. Winter Village organiseert al 5 jaar soortgelijke winterse evenementen, andere locaties zijn onder meer Baarn, Laren en Amstelveen.

Volgens project manager Tjeerd Bijnsdorp wordt voor het muzikale deel nauw samengewerkt met poppodium Duycker.

De organisatie rondom het evenement is in handen van Stichting Winter Village Nederland. Zo is de stichting verantwoordelijk voor de realisatie, het onderhoud en het beheer van alle ijsbanen, terwijl bij de opbouw en de exploitatie (denk aan uitgeven en innemen van schaatsen, plaatsnemen bij de kassa) vijwilligers worden ingezet.

De opbouw voor Winter Village start op 13 november, de officiële start is op de 18e, zondag 19 november eindigt de intocht van Sinterklaas in Hoofddorp bij Winter Village.

Voor meer informatie over openingstijden en prijzen, zie www.wintervillage.nl.