• Redactie
  • Redactie
  • Redactie

Witte deken ligt over Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER Rond 12 uur begon het zondagmiddag flink te sneeuwen. Binnen enkele uren lag er een witte deken over de gehele Haarlemmermeer. Op de weg en op Schiphol zorgde dat voor veel overlast.

Zo raakten op tal van plekken in de polder auto's in de problemen. Op de Koning Willem-Alexanderlaan belandde een voertuig in water en langs de Hoofdvaart glibberde een auto van de weg en kwam nog net voor het water tot stilstand.

PLEZIER Handschoenen aan, pet op en met een dikke jas aan was het voor veel kinderen genieten van het dikke pak sneeuw. Her en der verschenen de eerste sneeuwpoppen en waren er gezellige sneeuwbal gevechten.

SCHIPHOL Schiphol houdt met behulp van twee teams met elk ongeveer twaalf sneeuwschuivers een baan open waarop vliegtuigen kunnen landen en opstijgen. De luchthaven heeft hierdoor een beperkte start- en landingsbaancapaciteit, zei een woordvoerder. Volgens hem is de situatie op het vliegveld 'controleerbaar'.

Dat komt onder meer doordat KLM zaterdag al besloot bijna honderd retourvluchten op Europese bestemmingen te annuleren. Ook andere vliegtuigmaatschappijen annuleerden uit voorzorg tientallen vluchten.

Omdat de baan geveegd moet worden, ligt het vliegverkeer gedurende die tijd even stil.

Reizigers moeten rekening houden met vertragingen van gemiddeld een uur en krijgen het advies de informatie over hun vlucht goed in de gaten te houden. Inmiddels is het op Schiphol gaan regenen, maar de woordvoerder zei te verwachten dat de problemen voorlopig nog niet zijn opgelost. Schiphol adviseert reizigers dan ook de informatie over hun vlucht goed in de gaten te houden.