• Woningcorporatie Eigen Haard gaat het Vestia-kantoorgebouw aan de Stationsweg ombouwen tot 32 appartementen.

    Google Maps
  • De app van Facebook op een mobiele telefoon.

    Rob Engelaar

Woede om achterstelling bij toewijzen van huurwoningen

HOOFDDORP De Facebook-pagina van HCnieuws.nl liep vol na publicatie van het bericht 'Nog steeds voorrang voor statushouders bij toewijzing van sociale huurwoningen'. Het verhaal werd twaalf keer gedeeld en bereikte binnen enkele dagen een kleine vijfduizend mensen. De teneur: onze kinderen kunnen geen woning vinden omdat nieuwkomers voorrang hebben. Hierbij een greep uit de reacties.

Radha Simla Biekhram: Mijn zonen van 26 en 28 jaar zoeken al jaren een woning maar kunnen niks betaalbaar vinden. Als ik dit lees kan ik erg boos om worden.

Carlos Cuvelier: Onze eigen jeugd is totaal kansloos met ons gemeentebeleid. Complete dwaasheid en dwaling.

Stella Van Campen Wiedijk: En jonge mensen die al langer dan 10 jaar wachten hebben weer niets. En ouderen en invaliden ook niks. Schaam jullie diep.

Soenita Ramnath: Belachelijk daarom stem ik nooit voor de gemeenteraad. Succes hiermee.

Petra Imanse-Goos: Echt? Volgens mij moet iedereen gelijke kansen hebben. Mijn kinderen willen wel uit huis maar gaan niet huren door hele hoge huren. Kopen is nog lastiger. Snap dat vluchtelingen helemaal niets hebben, maar er zou toch een middenweg gezocht moeten worden.

Moontje Moontje: Tuurlijk!!! Mijn kids konden onder de brug na het overlijden van hun vader, want ze moesten het huis uit. Ze moesten maar uitzoeken waar ze heen gingen.

Yo Drogtrop: Het is een schande!!!

Bianca Posthumus: Ik geloof dat we allemaal hetzelfde denken maar de ogen gaan nog steeds niet open. Ik herinner me de familie Poot die al meer dan 20 jaar geleden heel wat op touw wilde zetten voor goedkope woningen en dergelijke, maar zijn altijd tegengehouden. Het is te triest voor woorden dan de jongeren niet normaal op zichzelf kunnen gaan wonen.

Bert Karssing: In Nederland moet je niet gaan werken, dan ben je het beste af! Wanneer draaien we dat nou eindelijk eens om?

Martine Minnaard: Ik zeg absoluut niet 'Eigen volk eerst', maar zeker ook niet 'Statushouders eerst'. Maar politici van de gemeente Haarlemmermeer: hebben jullie enig idee hoeveel spanning het thuis zou kunnen opleveren als je kinderen van 28 jaar nog gedwongen thuis moeten wonen?

Gerrit Molema: Niet te beschrijven, het gaat maar door.

Maya Tulen-Bomhof: Schande, als daardoor onze kinderen maar ook onze oudere mensen, duurder moeten gaan wonen.

Marian Boekman: Belachelijk.

Cynthia Miegies: Belachelijk dit!!!!