• Zonnepanelen bij VvE Adagio.

    NMCX

Eerste VvE in Haarlemmermeer kiest voor zonnepanelen

HAARLEMMERMEER Adagio is de eerste Vereniging van Eigenaren (VvE) in Haarlemmermeer die kiest voor plaatsing van zonnepanelen binnen de gezamenlijke inkoopactie voor VvE's van NMCX Centrum voor Duurzaamheid in samenwerking met Winst uit je woning.

"Ik had niet van tevoren gedacht, dat het mij zou lukken een onafhankelijke partij te vinden, die ons zonder bijkomende kosten zou kunnen helpen, meedenken en aanvullen." blikt Helene van VvE Adagio terug.

BEGELEIDING BIJ DE KEUS Het kiezen van zonnepanelen is al een uitdaging, maar binnen een VvE is dat dubbel. Gelukkig was er prettige begeleiding in dat proces, vindt Helene: "Door de assistentie en meedenken vanuit NMCX, kon ik de vragen van onze leden goed beantwoorden. Zo fijn." Geïnteresseerde appartementeigenaren die dat nog niet hebben gedaan, kunnen zich nog steeds inschrijven voor deze actie op www.winstuitjewoning.nl.

SNELLE PLAATSING Toen het besluit eenmaal genomen was, is de plaatsing snel in gang gezet. Ondertussen zijn de 56 zonnepanelen geïnstalleerd. "We zijn heel tevreden over de leverancier," vertelt Helene. "Zowel in de toeloop naar de installatie als tijdens de werkzaamheden."

SUBSIDIE EN LENING VOOR VVE'S Begin juni 2019 is een gezamenlijke inkoopactie voor energiebesparende en –opwekkende maatregelen van start gegaan in Haarlemmermeer. Appartementeigenaren, die lid zijn van een Vereniging van Eigenaren (VvE), kregen een brief vanuit de gemeente met daarin een aanbod dat voor hun appartement en VvE van toepassing is. De overheid stimuleert VvE's isolatiemaatregelen te laten aanbrengen met een subsidieregeling voor het aanbrengen van o.a. HR++ glas, spouwmuur-, bodem- en vloerisolatie. Het subsidiebedrag dekt gemiddeld 20 procent van de investering. De subsidie is beschikbaar voor VvE's die minimaal twee isolatiemaatregelen afnemen. Speciaal voor VvE's is ook een lening beschikbaar.

TERUGVERDIENTIJD Tijdens deze gezamenlijke inkoopactie wordt met een zeer grote groep VvE's tegelijk spouwmuurisolatie, isolatieglas, vloerisolatie en zonnepanelen ingekocht. De terugverdientijd van deze maatregelen (zonder subsidie) ligt gemiddeld tussen de 4 en 10 jaar. Door alleen samen te werken met uitvoerders die voldoen aan strenge kwalificatie-eisen, worden kwaliteit, service en garantie gewaarborgd.