• Woonwagens aan de Zuiderdreef in Nieuw-Vennep

    Google

Start zoektocht naar extra standplaatsen woonwagens Haarlemmermeer

NIEUW-VENNEP Woningcorporatie Ymere en gemeente Haarlemmermeer gaan op zoek naar locaties voor woonwagens. Vooral de PvdA heeft zich daar sterk voor gemaakt.

Willem Klijn, woordvoering wonen van de PvdA: "In Haarlemmermeer is een groot tekort aan standplaatsen voor woonwagens. Veel kinderen van woonwagenbewoners willen, omdat ze zelf zo zijn opgegroeid, graag ook in een woonwagen wonen in de buurt van hun ouders. Door het tekort aan standplaatsen moeten zij nu vaak noodgedwongen bij hun ouders in blijven wonen."

"De PvdA Haarlemmermeer heeft hierover in het verleden regelmatig gesproken met de familie Descendre uit Nieuw Vennep, zij waren de spreekbuis van de woonwagenbewoners. In november 2018 pleitte Jan van de Hout in de gemeenteraad voor meer standplaatsen. Toenmalig PvdA wethouder Tom Horn was toen al in gesprek met Ymere. Zijn opvolger wethouder Mieke Booij van de PvdA heeft de gesprekken afgerond. Het resultaat is dat Ymere en Haarlemmermeer op zoek gaan naar uitbreidingsmogelijkheden. De PvdA verwacht dat in 2020 gestart wordt met de realisatie van de eerste extra standplaatsen."