• Annemiek

Woningmarkt Haarlemmermeer in passage van Cultuurgebouw

HAARLEMMERMEER In de passage van Het Cultuurgebouw vindt zaterdag 30 maart de Woningmarkt Haarlemmermeer plaats. Tijdens dit evenement vinden bezoekers een ruim aanbod van bestaande koopwoningen en nieuwbouwwoningen in de gemeente.

Haarlemmermeer ligt in het hart van de Randstad. De centrale ligging tussen Amsterdam en Den Haag, de internationale luchthaven Schiphol in de buurt en daarnaast ruimte en groen, zorgen dat het in Haarlemmermeer goed wonen en werken is.?Haarlemmermeer staat niet voor niets in de top 10 van meest aantrekkelijke woongebieden in Nederland.

WACHTTIJDEN Een betaalbare huurwoning vinden is hier echter bepaald niet gemakkelijk. De wachttijden zijn lang. Daarom is er tijdens de Woningmarkt ook een stand van Ymere. Zij kunnen mensen die in hun sociale huurwoningen wonen vertellen welke mogelijkheden er zijn om door te verhuizen naar een andere woning die beter past.

Ook kunnen bezoekers informatie inwinnen over de financiering van een nieuwe koopwoning. Voor wie nadenkt over het (duurzaam) verbouwen van een woning is een bezoek aan het duurzaamheidsplein de moeite waard. Voor huurders die willen verhuizen naar een andere huurwoning, staat het team van Ymere ook klaar. Zij kunnen informeren over regelingen die verhuizen mogelijk maken.

LANDGOED Er is informatie voor alle categorieën: starterswoningen, rijwoningen, kleine en grote appartementen (voor jong en oud) en royale villa’s. Bezoekers kunnen zelfs informatie krijgen over het wonen op een landgoed.

Het motto van het onlangs aangetreden college van burgemeester en wethouders is ‘bouwen, bouwen, bouwen’, met als doel vooral eigen inwoners aan een huis te helpen. Tot 2040 komen er 20.000 woningen bij. Het bouwen is al begonnen of staat te gebeuren. Op de woningmarkt vinden bezoekers heel veel informatie over de projecten die al lopen en die binnenkort gaan beginnen.

De Woningmarkt Haarlemmermeer vindt zaterdag 30 maart plaats van 12.00 tot 16.00 uur, entree is gratis. Meer informatie staat hier.