Yippee wil scholen blij maken

HOOFDDORP Yippee. Het is een uitroep van blijdschap. En blij maken, dat is wat Stichting Yippee wil. Door scholen te helpen met het verwezenlijken van dromen die om budgettaire redenen niet haalbaar zijn.

De dromen die een school heeft kunnen heel divers zijn. Of het nu gaat om het investeren in techniek, in een bibliotheek of in een groen schoolplein, er is altijd wel iets te wensen. Het verwezenlijken van een droom kan ertoe bijdragen dat een school zich meer en beter kan richten op de ontwikkeling van de talenten van de leerlingen. Want dat is de droom die Toni van Aerde van Stichting Yippee heeft. "Zij zijn de toekomst van Nederland, de toekomst van de wereld. Een school is geen fondsenwervende instelling en de ene school heeft nu eenmaal meer mogelijkheden om extra dingen voor de kinderen te doen dan de andere, maar elke school moet in staat zijn talenten te stimuleren."

Om een droom te verwezenlijken kun je een sponsorloop houden of appeltaarten gaan bakken, maar dat zijn eenmalige acties die ook nog eens veel tijd kosten, weet Toni. Een school structureel helpen is veel beter denkt ze. "Stichting Yippee is partner van SupportActie, een onderdeel van de bekende Grote Clubactie. En helpt scholen met het werven van supporters, een efficiënte manier om geld in te zamelen voor eigen projecten. Supporter ben je al voor 22 euro per jaar. Waar iemand woont maakt niet uit. Grootouders in Groningen kunnen supporter worden van de school van hun kleinkind in Zeeland."

De eerste scholen hebben zich al aangemeld. Het zijn de 1e Montessorischool Hoofddorp en Montessorischool Toolenburg. De droom van laatstgenoemde school is een groen schoolplein, compleet met een grote klimboom, waar kinderen kunnen spelen en ravotten.

Elke school die een droom wil verwezenlijken waarvoor extra middelen ontbreken kan zich bij Stichting Yippee aanmelden. Dit kan door het invullen van het webformulier op www.stichtingyippee.nl of per e-mail aan: info@stichtingyippee.nl.