• Ton Dijkstra

'Ymere grijpt naast rijkssubsidie voor duurzame woningen'

HOOFDDORP Woningcorporatie Ymere komt niet in aanmerking voor een rijkssubsidie voor het duurzamer maken van huurwoningen. Dat stelt HAP-raadslid Sophie van de Meeberg in een serie schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De gemeenteraad nam ruim een jaar geleden een motie in waarin het college de opdracht krijgt te onderzoeken of Ymere kan profiteren van de miljoenen die de rijksoverheid beschikbaar gesteld om huurhuizen duurzaam te maken. Raadslid Van de Meeberg stelt in haar vragen dat zij contact heeft gehad met Ymere en dat de corporatie veronderstelt niet in aanmerking te komen voor de rijkssubsidie.

Sophie van de Meeberg wil van het college weten of de boodschap van Ymere klopt en zo ja waarom dat dan niet met de gemeenteraad is gedeeld. Het raadslid is ook benieuwd waarom Ymere niet in aanmerking komt voor de subsidie.

Mocht de mededeling van Ymere niet juist zijn dan wil Van de Meeberg weten wat het college eraan gaat doen dat de corporatie de zo vurig gewenste subsidie alsnog kan binnenhalen.