• Jur Engelchor Fotografie

Beginnende ondernemers Haarlemmermeer geholpen via Zaai coachtraject

HOOFDDORP Bij de Rabobank aan de Polarisavenue vond vorige week de start plaats van Zaai Haarlemmermeer 2020. Dit jaarlijkse coachtraject helpt beginnende ondernemers in hun zakelijke en persoonlijke groei door middel van coaching en masterclasses.

Aan de hand van presentaties voor een selectiecommissie zijn 20 Haarlemmermeerse ondernemers geselecteerd om mee te doen aan de 5e editie van Zaai. Dit is de grootste groep tot nu toe. De deelnemers worden in de komende periode begeleid door coach Heidy Peperkamp van Digna Development.

De deelnemers werden welkom geheten door wethouder Ap Reinders. Hij is vanuit de gemeente al 5 jaar de stimulator achter Zaai. Reinders: "Als gemeente investeren we graag in ondernemerschap. Met Zaai helpen we startende ondernemers en zp'ers met potentie om via coaching en begeleiding in hun ondernemerschap te groeien. We zijn dan ook blij met de geselecteerde ondernemers. Het is vooral leuk om te zien dat de groep voor deze editie heel divers is. Zo is de jongste deelnemer pas 20 jaar oud terwijl de oudste 67 is. Ook de aard van de ondernemingen verschilt heel erg: van opruimcoach tot online cadeauwinkel en van videoreclamebureau tot stress therapeut. Een mooie mix dus."

Naast coaching en masterclasses helpt Zaai startende ondernemers ook op weg in het ondernemerschap door ze te verbinden met elkaar en het bestaande lokale MKB. Om deel te nemen moeten de ondernemers aan een aantal voorwaarden voldoen: ze mogen niet langer dan drie jaar actief zijn met hun eigen bedrijf en moeten binnen de gemeente Haarlemmermeer gevestigd zijn. Ook moet de onderneming omzet behalen en klanten hebben.

De deelnemers aan het Zaai traject krijgen naast individuele coaching ook masterclasses aangeboden. Een beperkt aantal plekken in deze masterclasses is beschikbaar voor startende en groeiende ondernemers in Haarlemmermeer die niet aan het Zaai coachtraject deelnemen.

De eerste open masterclass door Stella Peperkoorn van Create Communicatie heeft als onderwerp online zichtbaarheid en vindt plaats op maandag 16 maart van 19.00 - 21.30 uur. De volgende twee masterclasses zijn gepland op 18 mei en 21 september 2020. Aanmelden kan zaaihaarlemmermeer.nl.